Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki barbecue

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 13
  • KALORIE: 120
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki ze schabu z dodatkiem sosu berbecue który sprawia, że jedzenie jest soczyste i wilgotne. Sos barbecue jest charakterystyczny, słodki, ostry i kwaśny z połączeniem z mięsem wychodzi nam pyszne danie.

Roladki barbecue Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki barbecue

 

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • · 480 g sosu barbecue
  • · 10 dag szynki
  • · 10 dag sera żółtego
  • · 1 papryka czerwona
  • · Sól
  • · Pieprz
  • · 1 łyżka tabasco
  • · 1 łyżeczka cukru
  • · 1 kostka rosołowa
  • · 1 ½ szklanki wody
  • · Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki barbecue

I

Roladki Barbecue
Myjemy, osuszamy mięso, nastepnie kroimy w plastry , rozbijamy, doprawiamy sola oraz pieprzem.

Mięso kroimy w plastry, rozbijamy oraz doprawiamy pieprzem oraz solą.

II

Roladki Barbecue
Na mięso nakładamy sos

Smarujemy cienko sosem barbecue.

III

Roladki Barbecue
faszerujemy mięso

Szynkę, ser oraz paprykę kroimy w podłużne słupki i układamy na mięsie.

IV

Roladki Barbecue
zwijamy roladki i smażymy

Mięso zwijamy ciasno w roladki i smażymy na rozgrzanym oleju.

V

Roladki Barbecue
przygotowanie sosu

Na drugiej patelni prużymy drobno pokrojoną cebulę, podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, wlewamy pozostały sos barbecue, tabasco i doprawiamy solą oraz cukrem. Gotujemy 10 minut.

VI

Roladki Barbecue
łączymy z mięsem

Do sosu przekładamy roladki i prużymy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie

VII

Roladki Barbecue

Gotowe.