Sposób przygotowania:
Roladki cielęce pomidorami serem owczym
Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Cielęcinę pokroić na cienkie plastry i utłuc tłuczkiem na cienkie kotlety przez folię, aby nie podziurawić mięsa. Kotlety oprószyć lekko mąką, na środku każdego kotleta położyć pomidor, kawałek sera, zawinąć roladkę i spiąć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę, rozdrobniony czosnek i roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Wyjąć cebulę, dolać masło i białe wino oraz wywar i gotować wraz z roladami aż sos zgęstnieje. Rukolę opłukać, rozłożyć na talerze, na niej kłaść roladki i polać sosem.
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę, rozdrobniony czosnek i roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Wyjąć cebulę, dolać masło i białe wino oraz wywar i gotować wraz z roladami aż sos zgęstnieje. Rukolę opłukać, rozłożyć na talerze, na niej kłaść roladki i polać sosem.