Roladki cielęce pomidorami serem owczym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Cielęcinę pokroić na cienkie plastry i utłuc tłuczkiem na cienkie kotlety przez folię, aby nie

Roladki cielęce pomidorami serem owczym

Składniki:

Roladki cielęce pomidorami serem owczym

 

Sposób przygotowania:

Roladki cielęce pomidorami serem owczym
Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Cielęcinę pokroić na cienkie plastry i utłuc tłuczkiem na cienkie kotlety przez folię, aby nie podziurawić mięsa. Kotlety oprószyć lekko mąką, na środku każdego kotleta położyć pomidor, kawałek sera, zawinąć roladkę i spiąć wykałaczką.

Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę, rozdrobniony czosnek i roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Wyjąć cebulę, dolać masło i białe wino oraz wywar i gotować wraz z roladami aż sos zgęstnieje. Rukolę opłukać, rozłożyć na talerze, na niej kłaść roladki i polać sosem.

Tagi:

sery ser pomidory