Sposób przygotowania:
Roladki cztery pory rokuETAP 1:
1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy w plastry, następnie lekko rozbijamy, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
3. Cukinie myjemy i kroimy w podłużne plasterki, doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 °C.
ETAP 2:
4. Po upieczeniu układam po plasterku na każdym kawałku mięsa.
5. Na cukinii układamy plasterek sera żółtego.
6. Na serze natomiast układamy małe różyczki brokuł.
ETAP 3:
7. Mięso zwijamy ciasno w roladki.
8. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
9. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
ETAP 4:
10. Roladki gotowe.
11. Smacznego.
biedroneczki
Czekoladka 2
skuter5