Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki cztery pory roku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki drobiowe z nadzienie warzywnym, sezonową cukinią oraz brokułem, idealne połączenie. Roladki w sam raz na niedzielny obiad.

Roladki cztery pory roku

Składniki:

Roladki cztery pory roku

 

Sposób przygotowania:

Roladki cztery pory roku

ETAP 1:

Roladki Cztery pory roku

1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.

2. Mięso kroimy w plastry, następnie lekko rozbijamy, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.

3. Cukinie myjemy i kroimy w podłużne plasterki, doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 °C.

ETAP 2:

Roladki Cztery pory roku

4. Po upieczeniu układam po plasterku na każdym kawałku mięsa.

5. Na cukinii układamy plasterek sera żółtego.

6. Na serze natomiast układamy małe różyczki brokuł.

ETAP 3:

Roladki Cztery pory roku

7. Mięso zwijamy ciasno w roladki.

8. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

9. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

ETAP 4:

10. Roladki gotowe.

11. Smacznego.