Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe
Filet przeciąć na pól wzdłuż grzbietu wyciąć kość. Odciąć małe polędwiczki i każdy filet przeciąć w poprzek , lekko rozbić. Jeden filet i polędwiczki pokroić w drobną kostkę. Ryż ugotować i odcedzić. Pora umyć pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dodać 1/2 szkl wody i gotować do jej odparowania. Doprawić solą , pieprzem dodać sok z cytryny i odrobinę cukru. Ostudzić. Do miski przełożyć pokrojonego fileta dodać 1 łyżkę ryżu i 2 łyżki pora. Wymieszać i doprawić. Filety oprószyć solą i pieprzem . Na każdego fileta nakładać porcję farszu i zwinąć w roladki. Roladki smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z pozostałym ryżem i porem.