katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Sera do roladek można dodać więcej ja miałam resztki i ser zginął mi w roladkach. Roladki są smacznym dodatkiem do obiadu.

Roladki drobiowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe
Mięso myjemy, osuszamy i przekrawamy na dwa płaty każdy filet. Lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem każdy płat mięsa z obu stron. Natkę pietruszki drobno kroimy.

Mięso oprószamy papryką i obsypujemy serem i pietruszką. Zwijamy roladki i panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Smażymy na średnim ogniu często obracając. 
Roladki drobiowe
Przygotowana roladka i podana w czlości do obiadu.