Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Roladki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Roladki drobiowe z zielonym farszem z natki pietruszki i orzechami włoskimi , Efektowny obiad dla gości

Roladki drobiowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe
Mięso myjemy , osuszamy i cienko rozbijamy przez worek. Nacieramy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Natkę pietruszki i orzechy włoskie drobno siekamy , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i 2-3 łyżki oleju , doprawiamy solą i pieprzem.

Na każdy kotlet rozsmarowujemy porcją farszu , ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami lub owijamy nicią. Smażymy z każdej strony na oleju na małym ogniu. 
Roladki drobiowe
Mięso myjemy , osuszamy i cienko rozbijamy przez worek. Nacieramy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Roladki drobiowe
Natkę pietruszki i orzechy włoskie drobno siekamy , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i 2-3 łyżki oleju , doprawiamy solą i pieprzem .
Roladki drobiowe
Na każdy kotlet rozsmarowujemy porcją farszu
Roladki drobiowe
Roladki smażyć na patelni z rozgrzanym olejem z każdej strony