Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe
Mięso myjemy , osuszamy i cienko rozbijamy przez worek. Nacieramy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Natkę pietruszki i orzechy włoskie drobno siekamy , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i 2-3 łyżki oleju , doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdy kotlet rozsmarowujemy porcją farszu , ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami lub owijamy nicią. Smażymy z każdej strony na oleju na małym ogniu.
Natkę pietruszki i orzechy włoskie drobno siekamy , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i 2-3 łyżki oleju , doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdy kotlet rozsmarowujemy porcją farszu , ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami lub owijamy nicią. Smażymy z każdej strony na oleju na małym ogniu.