ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

roladki drobiowe faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszna pierś z kurczaka !!!

roladki drobiowe faszerowane pieczarkami

Składniki:

roladki drobiowe faszerowane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

roladki drobiowe faszerowane pieczarkami
Piersi kurczaka umyć,osuszyć ,zrobić kieszonki w kotletach i natrzeć przyprawami.Pieczarki obrać i umyć pokrojć w drobną kostke.Na patelni rozgrzać maslo i wrzucić pieczarki doprawić solą ,pieprzem i vegetą.Gdy pieczarki już się usmażą zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.Ostygniętym farszem napełniać piersi kurczaka.przełozyć do naczynia żaroodnornego polać olejem i piec 30 min w temp 200 stopni.Podawać z pieczonymi ziemniakami