Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z chińszczyzną
Pierś kroimy na 4 plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Skrapiamy z obu stron odrobiną sosu sojowego i nacieramy pastą curry. Na każdym kawałku mięsa układamy plaster żółtego sera i warzywa ( mieszanka chińska ).
Zawijamy z zgrabne roladki, które zabezpieczamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju. Zalewamy wodą do 2/3 wysokości roladek i dusimy. Od czasu do czasu obracamy mięso.
Jeżeli powstały sos będzie rzadki zagęszczamy go mąką i zaprawiamy śmietaną. Na koniec dodajemy koperek.
Dusimy jeszcze przez chwilę.
Zawijamy z zgrabne roladki, które zabezpieczamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju. Zalewamy wodą do 2/3 wysokości roladek i dusimy. Od czasu do czasu obracamy mięso.
Jeżeli powstały sos będzie rzadki zagęszczamy go mąką i zaprawiamy śmietaną. Na koniec dodajemy koperek.
Dusimy jeszcze przez chwilę.
Magdalena88
Jagodowa
sammakko