kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Roladki drobiowe z farszem warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Farsz składa się z takich warzyw jak marchewka, cukinia i seler. To wspaniałe połączenie słodkiej marchewki z gorzkim selerem. Pycha!

Roladki drobiowe z farszem warzywnym

Składniki:

Roladki drobiowe z farszem warzywnym

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z farszem warzywnym
1. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie podzielić na kotlety i lekko rozbić, przyprawiając solą i pieprzem.

2. Cukinię, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach (można przyprawić według uznania).

3. Na plastry mięsa położyć warzywny farsz. Filety zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami. Rolady panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić około 10 minut.

Podawać w ziemniakami i surówką.