Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z farszem warzywnym
1. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie podzielić na kotlety i lekko rozbić, przyprawiając solą i pieprzem.
2. Cukinię, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach (można przyprawić według uznania).
3. Na plastry mięsa położyć warzywny farsz. Filety zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami. Rolady panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić około 10 minut.
Podawać w ziemniakami i surówką.
2. Cukinię, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach (można przyprawić według uznania).
3. Na plastry mięsa położyć warzywny farsz. Filety zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami. Rolady panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić około 10 minut.
Podawać w ziemniakami i surówką.