gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki drobiowe z farszem z serka topionego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane drobiowe roladki podaję na obiad z ziemniakami i surówką jako danie główne. Polecam.

Roladki drobiowe z farszem z serka topionego

Składniki:

Roladki drobiowe z farszem z serka topionego

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • pikantna przyprawa do kurczaka
  • 100 gram serka topionego śmietankowego
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek szczypiorku
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z farszem z serka topionego

ETAP 1:

Roladki drobiowe z farszem z serka topionego
Parykę, pietruszkę i szczypiorek drobno siekamy.

Paprykę kroimy w drobną kostkę, a natkę pietruszki i szczypiorek drobno siekamy. Przekładamy do małej miseczki.

ETAP 2:

Roladki drobiowe z farszem z serka topionego
Do papryki i zieleniny dodajemy serek śmietankowy.

Do warzyw w miseczce dodajemy serek topiony i za pomocą widelca mieszamy, aż powstanie farsz.

ETAP 3:

Roladki drobiowe z farszem z serka topionego
Plastrry mięsa rozbijamy tluczkiem i przyprawiamy.

Filet z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, a pikantną przyprawą do kurczaka tylko stronę, gdzie nie będzie farszu.

ETAP 4:

Roladki drobiowe z farszem z serka topionego
Farsz nakładamy łyżeczką na plastry mięsa.

Na przyprawiony plastrach mięsa wykładamy po łyżeczce farszu.

ETAP 5:

Roladki drobiowe z farszem z serka topionego
Mięso z farszem zawijamy na roladki, układamy w misce.

Całość zawijamy w roladki.

ETAP 6:

Roladki drobiowe z farszem z serka topionego
Roladki panierujemy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.

Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 7:

Roladki drobiowe z farszem z serka topionego
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy roladki na złoty kolor.

Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.


Tagi:

mięso danie