Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z farszem z serka topionegoETAP 1:
Paprykę kroimy w drobną kostkę, a natkę pietruszki i szczypiorek drobno siekamy. Przekładamy do małej miseczki.
ETAP 2:
Do warzyw w miseczce dodajemy serek topiony i za pomocą widelca mieszamy, aż powstanie farsz.
ETAP 3:
Filet z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, a pikantną przyprawą do kurczaka tylko stronę, gdzie nie będzie farszu.
ETAP 4:
Na przyprawiony plastrach mięsa wykładamy po łyżeczce farszu.
ETAP 5:
Całość zawijamy w roladki.
ETAP 6:
Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
ETAP 7:
Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.