Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z serem i pieczarkami
Cebulę obrać, drobno posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa z jajkiem i cebulą.
Doprawić mięso solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Farsz:
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, następnie dodać pieczarki, przesmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać ser pokrojony i posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać.
Z masy mięsnej formować owalne kotlety, na środek nakładać porcję farszu, dobrze zlepiać.
Obtaczać kotlety w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony.
Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa z jajkiem i cebulą.
Doprawić mięso solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Farsz:
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, następnie dodać pieczarki, przesmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać ser pokrojony i posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać.
Z masy mięsnej formować owalne kotlety, na środek nakładać porcję farszu, dobrze zlepiać.
Obtaczać kotlety w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony.