Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z marchewką i czosnkiem
Marchewki obrać i pociąć wzdłuż na cienkie paseczki. Blanszować około 2 minuty w gorącej wodzie, po czym wyjąć i wystudzić. Mięso podzielić na 4 części i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z serkiem śmietankowym i posiekaną natką, doprawić solą i pieprzem. Utworzony farsz rozsmarować na płatach mięsa, przykryć plasterkami marchewkami i ciasno zwinąć. Olej rozgrzać na patelni i zrumienić na nim roladki, podlać szklanką wrzącej wody i dusić około 20 minut, wyjąć. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z wywarem ze smażenia i zagotować. Roladki podawać z utworzonym sosem, piure ziemniaczanymi i warzywami z wody.