szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Roladki drobiowe z marchewką i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

roladki z zpiersi kurczaka z marchewką

Roladki drobiowe z marchewką i czosnkiem

Składniki:

Roladki drobiowe z marchewką i czosnkiem

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 200 gram śmietankowego serka
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1/3 szklanki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z marchewką i czosnkiem
Marchewki obrać i pociąć wzdłuż na cienkie paseczki. Blanszować około 2 minuty w gorącej wodzie, po czym wyjąć i wystudzić. Mięso podzielić na 4 części i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z serkiem śmietankowym i posiekaną natką, doprawić solą i pieprzem. Utworzony farsz rozsmarować na płatach mięsa, przykryć plasterkami marchewkami i ciasno zwinąć. Olej rozgrzać na patelni i zrumienić na nim roladki, podlać szklanką wrzącej wody i dusić około 20 minut, wyjąć. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z wywarem ze smażenia i zagotować. Roladki podawać z utworzonym sosem, piure ziemniaczanymi i warzywami z wody.