BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Drobiowe roladki z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso drobiowe jest mało kaloryczne i szybko sie przyrządza. Dlatego tak często gości na naszym stole. Z dodatkiem pieczarek roladki smakują wyśmieniecie.

Drobiowe roladki  z pieczarkami

Składniki:

Drobiowe roladki z pieczarkami

 

  • pierś z kurczaka(można użyc zamienni filetu z indyka)
  • 1/4 kg pieczarek
  • cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • oraz olej do smażenia
  • 2 szklanki wody
  • kostka warzywna
  • 2 łyżki mąki
  • posiekany koper
  • śmietana 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z pieczarkami
Zaczynam od dokładnego umycia pieczarek. Młodych nie obieram ze skórki. Gotuję około 10 minut we wrzątku i studzę. Zimne pieczarki kroję w plasterki. Dodaje posiekaną cebulę i wszystko razem podsmażam na oleju. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Filet rozcinam wzdłuż na cienkie płaty. Lekko rozbijam. Opruszam delikatnie solą. Nakładam porcję farszu z pieczarek i zwijam w roladkę. Kiedy wszystkie roladki juz zawinę, w garnku nastawiam wodę i wrzucam kostkę warzywną. Kiedy zacznie sie gotować wkładam roladki, nakrywam pokrywka i gotuje około 15 minut.Mąke rozrabiam w odrobinie wody i wlewam do wywaru. Mieszam . Zabielam smietaną i dodaję koperek do smaku. Podaję z gotowanymi ziemniakami i ulubiona surówką.