Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki z pieczarkami
Zaczynam od dokładnego umycia pieczarek. Młodych nie obieram ze skórki. Gotuję około 10 minut we wrzątku i studzę. Zimne pieczarki kroję w plasterki. Dodaje posiekaną cebulę i wszystko razem podsmażam na oleju. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Filet rozcinam wzdłuż na cienkie płaty. Lekko rozbijam. Opruszam delikatnie solą. Nakładam porcję farszu z pieczarek i zwijam w roladkę. Kiedy wszystkie roladki juz zawinę, w garnku nastawiam wodę i wrzucam kostkę warzywną. Kiedy zacznie sie gotować wkładam roladki, nakrywam pokrywka i gotuje około 15 minut.Mąke rozrabiam w odrobinie wody i wlewam do wywaru. Mieszam . Zabielam smietaną i dodaję koperek do smaku. Podaję z gotowanymi ziemniakami i ulubiona surówką.
zbysiowa
BĄBELEK85