gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki drobiowe z serkiem topionym i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane drobiowe roladki z serkiem topionym i koperkiem podaję z ziemniakami i surówką jako danie główne na obiad. Polecam.

Roladki drobiowe z serkiem topionym i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z serkiem topionym i koperkiem

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • 1 serek topiony (100 gram)
  • pęczek koperku
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z serkiem topionym i koperkiem
Filet z kurczaka rozkrawamy na części, które rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Serek topiony kroimy w słupki i układamy na plastrach mięsa. Koperek płuczemy, drobno siekamy i posypujemy serek. Plastry z serkiem i koperkiem zwijamy w roladki, które następnie maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Roladki drobiowe z serkiem topionym i koperkiem
Filet z kurczaka rozkrawamy na części, które rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z każdej strony.
Roladki drobiowe z serkiem topionym i koperkiem
Serek topiony kroimy w słupki i układamy na plastrach mięsa. Koperek płuczemy, drobno siekamy i posypujemy serek.
Roladki drobiowe z serkiem topionym i koperkiem
Plastry z serkiem i koperkiem zwijamy w roladki, które następnie maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Roladki drobiowe z serkiem topionym i koperkiem
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.