Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe zapiekane z pieczarkami
Pierś z kurczaka pokroić na porcje, które należy następnie rozbić przy użyciu tłuczka kuchennego. Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ogórki konserwowe pokroić wzdłuż na ćwiartki. Paprykę konserwową pokroić w paski. Na środku kotleta z kurczaka układać po pasku papryki i ćwiartce ogórka. Kotlety zawijać na kształt roladek i spinać je wykałaczkami. Roladki panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Usmażone roladki układać w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Na roladki wyłożyć pokrojone pieczarki i podsmażoną cebulkę. Całość zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180- 200 stopni.