IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Roladki drobiowe ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zielona odmiana piersi z kurczaka

Roladki drobiowe ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe ze szpinakiem
Piersi myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na bardzo cienkie płaty (co najmniej na 4 części). Każdy płat solimy i pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy i mieszamy ze szpinakiem, bułką i jajkiem. Szpinak smarujemy na każdym płacie z piersi. Najpierw składamy jeden bok piersi a następnie drugi. Jeśli płaty piersi będą wystarczająco cienkie to nie będą potrzebne wykałaczki. Złożone roladki kładziemy na rozgrzany tłuszcz zamknięciem do dołu. Mocno wysmażamy a następnie przewracamy na drugą stronę. Roladki są gotowe do spożycia jak się usmażą z drugiej strony. Podajemy na ciepło. Smacznego!
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Piersi myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na bardzo cienkie płaty (co najmniej na 4 części)
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Szpinak smarujemy na każdym płacie z piersi.
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Najpierw składamy jeden bok piersi a następnie drugi
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Złożone roladki kładziemy na rozgrzany tłuszcz zamknięciem do dołu.