IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Roladki francuskie z parówką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i treściwa kolacja w odmienionym stylu.

Roladki francuskie z parówką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki francuskie z parówką

 

  • 10 szt parówki,
  • 1 opak. ciasto francuskie,
  • 2 łyżka przecier pomidorowy,
  • 10 pasek ser zółty,
  • do smaku oregano

 

Sposób przygotowania:

Roladki francuskie z parówką
Ciasto francuskie (gotowe) rozłożyć na blacie i wysmarować po całości przecierem pomidorowym, następnie posypać oregano. Pokroić wzdłuż na 4 paski. Każdą parówkę uciąć na szerokość paska (ciasta francuskiego) i układać rzędami, przy każdej parówce położyć pasek sera. Po położeniu pierwszego rzędu ciasto z parówką zwinąć tworząc roladkę, każdą sztukę należy skleić (ciasto do ciasta). Po zwinięciu 4 roladek z pierwszego rzędu postąpić analogicznie przy drugim rzędzie itd. aż do ostatniego kawałka ciasta francuskiego. Roladki ułożyć na blaszce sklejeniami na dół. Górę roladek ponacinać skośnym cięciem. Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku około 20-25 minut. Podawać na ciepło. Smacznego!
Roladki francuskie z parówką
Zawinięte w ciasto parówki świetnie smakują na kolację i nie tylko

Tagi:

sery ciasto ser