Sposób przygotowania:
Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą
Mięso i cukinię myjemy.Piersi rozbijamy tłuczkiem przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Cukinię kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki lub ostrego noża. Mozzarellę w talarki a następnie w cieniutkie paseczki.Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cukinię z odrobiną soli i pieprzu.Około 7 minut-mieszając.Rozbite mięso przyprawiamy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka.Na nie po całości rozkładamy cukinię i paski sera.Zawijamy mocno w folię spozywczą robiąc tak zwanego cukierka.U mnie akurat folia przezroczysta się skończyła więc użyłam folii w złotku a następnie przełożyłam pakunki do woreczków ciasno je związując nicią.Następnie gotujemy wodę w garnku wkładamy pakunki i gotujemy je 30 minut... Podajemy z czym kto lubi. SMACZNEGO :-)
evita0007
misia5
Już są:) Dziękuję, że ponownie je dodałaś. Przepis jest super. Zasłużona 5
dża
anemon
zewa
A roladki rewelacja !!!!!!!!!
Sarenka
joaska500
evita0007
Oczywiście.Możesz sobie dodać jakiś swój ulubiony żółty ser i nie będzie problemu :) Pozdrawiam :=)
edytaha
gusia1000