Sposób przygotowania:
Roladki kurczaka z serem
1. Na samym początku musimy umyć piersi kurczaka i pozbyć się chrząstek, rozwijamy folię spożywczą i kładziemy na nią fileta, następnie przykrywamy fileta następną warstwą folii i rozbijamy fileta w okrąg. Pozostawiamy rozbitego fileta na folii (by było nam prościej formować roladki) i przyprawiamy go vegetą bądź warzywkiem. 2. Kroimy ser na grube kawałki i układamy na filecie. Chwytamy za folię i zawijamy ser w filecie 3. Następnie szykujemy sobie 3 miseczki. W pierwszej rozrabiamy sobie jajka z mlekiem, do następnej nasypujemy bułki tartej a do ostatniej mąki. 4. Rozgrzewamy olej by usmażyć roladki w głębokim tłuszczu. Zaczynamy panierować nasze roladki (mąka, jajko, bułka, jajko, bułka) 5. Smażymy do złotego koloru i wykładamy nasze roladki na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. I gotowe:)
luna76
Ela Dz