Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 662]

Roladki mielone w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety mielone owinięte w kapuście, panierowane w bułce tartej. Idealne na imprezy, spotkania rodzinne.

Roladki mielone w kapuście

Składniki:

Roladki mielone w kapuście

 

Sposób przygotowania:

Roladki mielone w kapuście

I

Roladki mielone w kapuście
Przygotowanie masy mięsnej na zrobienie kotletów. Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy mięso.

1. Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew. Wbijam jedno jajko, wsypuję majeranek, sól, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.

II

Roladki mielone w kapuście
układanie mięsa na liściu kapusty i zwijanie w roladki.

2. Liście kapusty obgotowuję, usuwam twarde części i rozkładam.
3. Na każdym liściu kapusty układam mięso, zwijam w roladki.

III

Roladki mielone w kapuście
Panierowanie roladek i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Następnie panieruję w mące pszennej, w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

IV

6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.