slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 909]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam serdecznie na pyszne i aromatyczne roladki ze schabu z dodatkami. Jest to propozycja na pyszny obiad.

Roladki schabowe

Składniki:

Roladki schabowe

 

  • 10 plastrów schabu
  • 100 g boczku wędzonego w plastrach
  • 5 małych kiszonych ogórków
  • 1 czerwona papryka
  • musztarda
  • sól ,pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • 1 słoik sosu uniwersalnego ciemnego do potraw
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Schab myjemy i osuszamy a następnie rozbijamy każdy kotlet tłuczkiem oraz oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Ogórki kiszone przekrajamy na pół. Paprykę myjemy i wyjmujemy z niej pestki a potem kroimy w cienkie plasterki. Na rozbity kotlet nakładamy odrobinę musztardy i rozsmarowujemy na całym mięsie.

Z jednej strony układamy ściśle obok siebie 2 plasterki papryki, pół ogórka kiszonego i plasterek boczku. Ściśle zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką, Robimy tak z każdym plastrem schabu.

Na patelni rozgrzewamy olej i na gorącym przesmażamy roladki aż mięso zrobi się białe. Przekładamy roladki do brytfanny i polewamy je sosem uniwersalnym. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy do piekarnika.

Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.