LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wykwintna wersja schabowych. Idealna nie tylko na obiad.

Roladki schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Mięso pokroic w plastry o grubości ok. 1 cm. Rozbic cienko. Oprószyc solą. Obraną cebulę, pokroic w kostkę i zezlocic na maśle. Na płat mięsa położyc plaster sera, zezłoconą cebulę. Zawinąc w roladkę. Panierowac w roztrzepanych jajach i tartej bułce. Smażyc na złoto z obu stron. Podawac z ziemniakami lub puree, ryżem i ulubioną surówką.
Roladki schabowe
Rozbity tłuszkiem do mięsa plaster schabu posypany solą.
Roladki schabowe
Rozbity schab faszerowany serem żółtym i smażoną cebulką.
Roladki schabowe
Zawinięte roladki schabowe faszerowane serem i cebulką.
Roladki schabowe
Smażenie roladek schabowych panierowanych w jajach i tartej bułce.