Sposób przygotowania:
Roladki schabowe faszerowane grzybami i mięsemETAP 1:
Schab kroimy na plastry i cienko rozbijamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ETAP 2:
Grzyby oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażam grzyby z cebulą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ETAP 3:
Mięso mielone ( ja mielę karkówkę) mieszamy z podsmażonymi grzybami.
ETAP 4:
Na każdym kawałku mięsa układamy po trochę farszu i zwijamy roladki.
ETAP 5:
Na patelni rozgrzewamy olej i rumienimy roladki z każdej strony, następnie podlewamy woda i dusimy na małym ogniu aż będą miękkie. Powstały sos zagęszczamy mąką.