Sposób przygotowania:
Roladki schabowe na zielono
1. Schab umyć, rozbić dość cienko, przyprawić z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem i chili. Odstawić. 2. Na każdym plastrze ułożyć 1-2 różyczki brokuła, plaster mozzarelli i pół łyżeczki drobno pokrojonych suszonych pomidorów. Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczką. 3. Na łyżce oleju podsmażyć gotowe roladki. 4. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posypać szczyptą bazylii i podlać wodą. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut. 5. Resztę brokuła zblendować z 2 łyżkami wody. Dodać serek topiony, zblendować raz jeszcze. Gotowy sos dodać do mięsa i dusić ok. 20 minut. 6. Gotowe roladki podać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!