Dzikowiec

Dzikowiec

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Roladki schabowe na zielono

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała potrawa na zwykłe i niezwykłe przyjęcia! Zachwyca smakiem!

Roladki schabowe na zielono

Składniki:

Roladki schabowe na zielono

 

  • 6 plastrów schabu,
  • 1 ugotowany brokuł,
  • 4 suszone pomidory,
  • kawałek mozzarelli (u mnie ok. 50 g),
  • 1 łyżka sera topionego,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka oleju,
  • przyprawy: bazylia, sól, pieprz,czosnek granulowany, płatki chili,
  • dodatkowo: kuskus, ogórki konserwowe, małe wykałaczki.

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe na zielono
1. Schab umyć, rozbić dość cienko, przyprawić z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem i chili. Odstawić. 2. Na każdym plastrze ułożyć 1-2 różyczki brokuła, plaster mozzarelli i pół łyżeczki drobno pokrojonych suszonych pomidorów. Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczką. 3. Na łyżce oleju podsmażyć gotowe roladki. 4. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posypać szczyptą bazylii i podlać wodą. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut. 5. Resztę brokuła zblendować z 2 łyżkami wody. Dodać serek topiony, zblendować raz jeszcze. Gotowy sos dodać do mięsa i dusić ok. 20 minut. 6. Gotowe roladki podać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!