katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Roladki schabowe w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przystawkę można udekorować natką pietruszki i jajkiem ugotowanym na twardo. Jest smaczną ozdobą stołu.

Roladki schabowe w galarecie

Składniki:

Roladki schabowe w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe w galarecie
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem,oprószamy solą i pieprzem.

Paprykę płuczemy,osuszamy i kroimy w słupki.

Na przygotowanych plastrach mięsa układamy po 3 słupki papryki na każdy plaster.

Zwijamy w roladki i zasmażamy na gorącym tłuszczu. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości.

Roladki studzimy i kroimy na plastry.

W gorącym bulionie rozprowadzamy żelatynę i odstawiamy.

Tężejącą galaretką zalewamy roladki.