Sposób przygotowania:
Roladki schabowe w galarecie
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem,oprószamy solą i pieprzem.
Paprykę płuczemy,osuszamy i kroimy w słupki.
Na przygotowanych plastrach mięsa układamy po 3 słupki papryki na każdy plaster.
Zwijamy w roladki i zasmażamy na gorącym tłuszczu. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
Roladki studzimy i kroimy na plastry.
W gorącym bulionie rozprowadzamy żelatynę i odstawiamy.
Tężejącą galaretką zalewamy roladki.
Paprykę płuczemy,osuszamy i kroimy w słupki.
Na przygotowanych plastrach mięsa układamy po 3 słupki papryki na każdy plaster.
Zwijamy w roladki i zasmażamy na gorącym tłuszczu. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
Roladki studzimy i kroimy na plastry.
W gorącym bulionie rozprowadzamy żelatynę i odstawiamy.
Tężejącą galaretką zalewamy roladki.