Sposób przygotowania:
Roladki schabowe w panierce
Kawałek schabu pokroić na plastry następnie opłukać, osuszyć. Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem bardzo cienko tak by nie porobić dziur.
Posmarować z wierzchu musztardą, oprószyć solą i pieprzem a także posiekaną zieloną pietruszką.
Na każdym plastrze ułożyć plaser szynki, sera, kawałek cebuli oraz oczyszczoną pokrojoną paprykę czerwoną.
Następnie plastry ciasno zwinąć w roladę. Każdą roladę panierować najpierw w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym z każdej strony na złoty, rumiany kolor.
Posmarować z wierzchu musztardą, oprószyć solą i pieprzem a także posiekaną zieloną pietruszką.
Na każdym plastrze ułożyć plaser szynki, sera, kawałek cebuli oraz oczyszczoną pokrojoną paprykę czerwoną.
Następnie plastry ciasno zwinąć w roladę. Każdą roladę panierować najpierw w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym z każdej strony na złoty, rumiany kolor.
gusia1000