BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1323]

Roladki schabowe w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj zaserwowałam mojej rodzince roladki ze schabowego w towarzystwie dodatków. Roladki bardzo smaczne i pożywne.

Roladki schabowe w panierce

Składniki:

Roladki schabowe w panierce

 

  • schab bez kości około 800 g,
  • cebula 1 szt,
  • musztarda łagodna 5 łyżeczek,
  • ser żółty 5 plastrów,
  • szynka konserwowa 5 plastrów
  • papryka czerwona 1 szt,
  • pietruszka zielona kilka gałązek,
  • sól i pieprz świeżo mielony,
  • bułka tarta do panierowania,
  • jajka 2 do panierowania,
  • olej kokosowy do smażenia,

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe w panierce
Kawałek schabu pokroić na plastry następnie opłukać, osuszyć. Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem bardzo cienko tak by nie porobić dziur.

Posmarować z wierzchu musztardą, oprószyć solą i pieprzem a także posiekaną zieloną pietruszką.

Na każdym plastrze ułożyć plaser szynki, sera, kawałek cebuli oraz oczyszczoną pokrojoną paprykę czerwoną.

Następnie plastry ciasno zwinąć w roladę. Każdą roladę panierować najpierw w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym z każdej strony na złoty, rumiany kolor.