Sposób przygotowania:
Smażony pstrąg w sosie jajecznym
Filety z pstrąga oprószamy białym pieprzem. Ugotowane jajko obieramy ze skorupki, kroimy w kosteczkę. Czerwoną i białą cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Do miski przekładamy pokrojone jajko, cebulę szczypiorek i dodajemy serek, śmietankę, mleko, jogurt i przyprawy, mieszamy i odstawiamy.
Rybę posypujemy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju.
Sos przekładamy na talerz i kładziemy rybę. Dekorujemy pokrojoną czerwoną cebulą i koperkiem.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Do miski przekładamy pokrojone jajko, cebulę szczypiorek i dodajemy serek, śmietankę, mleko, jogurt i przyprawy, mieszamy i odstawiamy.
Rybę posypujemy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju.
Sos przekładamy na talerz i kładziemy rybę. Dekorujemy pokrojoną czerwoną cebulą i koperkiem.
![Smażony pstrąg w sosie jajecznym Smażony pstrąg w sosie jajecznym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazony-pstrag-w-sosie-jajecznym-479001.jpg)
![Smażony pstrąg w sosie jajecznym Smażony pstrąg w sosie jajecznym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazony-pstrag-w-sosie-jajecznym-479002.jpg)
![Smażony pstrąg w sosie jajecznym Smażony pstrąg w sosie jajecznym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazony-pstrag-w-sosie-jajecznym-479003.jpg)
![Smażony pstrąg w sosie jajecznym Smażony pstrąg w sosie jajecznym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazony-pstrag-w-sosie-jajecznym-479004.jpg)