Sposób przygotowania:
Smażony pstrąg w sosie jajecznym
Filety z pstrąga oprószamy białym pieprzem. Ugotowane jajko obieramy ze skorupki, kroimy w kosteczkę. Czerwoną i białą cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Do miski przekładamy pokrojone jajko, cebulę szczypiorek i dodajemy serek, śmietankę, mleko, jogurt i przyprawy, mieszamy i odstawiamy.
Rybę posypujemy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju.
Sos przekładamy na talerz i kładziemy rybę. Dekorujemy pokrojoną czerwoną cebulą i koperkiem.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Do miski przekładamy pokrojone jajko, cebulę szczypiorek i dodajemy serek, śmietankę, mleko, jogurt i przyprawy, mieszamy i odstawiamy.
Rybę posypujemy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju.
Sos przekładamy na talerz i kładziemy rybę. Dekorujemy pokrojoną czerwoną cebulą i koperkiem.