Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe z chrzanem i serem wędzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Roladki ze schabu gotowane w parowarze - są zdrowe, niskokaloryczne i przepyszne - zasmakują każdemu.

Roladki schabowe z chrzanem i serem wędzonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z chrzanem i serem wędzonym

 

  • 4 plastry schabu wieprzowego bez kości
  • 4 łyżki chrzanu ze słoika
  • 4 plastry sera wędzonego
  • 2 ogórki kiszone
  • przyprawa uniwersalna
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z chrzanem i serem wędzonym
Plastry schabu rozbić i oprószyć przyprawą uniwersalną oraz pieprzem. Z jednej strony posmarować chrzanem. Na chrzan położyć plaster sera. Ogórki pokroić w słupki, położyć na serze. Zwinąć roladki. Przełożyć do parowaru. Gotować w parowarze przez 35 minut. Podawać z ziemniakami i marchewką z parowaru.
Roladki schabowe z chrzanem i serem wędzonym
Rozbite plastry schabu oprószyć przyprawami.
Roladki schabowe z chrzanem i serem wędzonym
Plastry mięsa z jednej strony wysmarować chrzanem.
Roladki schabowe z chrzanem i serem wędzonym
Na mięsie ułożyć plastry sera i paski ogórków.
Roladki schabowe z chrzanem i serem wędzonym
Zwinąć roladki i przełożyć do parowaru i ugotować.