kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Roladki schabowe z cukinią i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne roladki schabowe. Faszerowane cukinią, czerwoną papryką i cebulą. Polecam na obiad.

Roladki schabowe z cukinią i papryką

Składniki:

Roladki schabowe z cukinią i papryką

Na roladki :

  • 2 plastry schabu
  • mały kawałek cukinii
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 cebuli
  • sól i pieprz do oprószenia mięsa
  • mąka do obtoczenia roladek
  • olej do smażenia
  • nitka do związania

Na sos :

  • 0, 3 l wody
  • 1 łyżeczka mąki
  • 4 ziarenka pieprzu
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka koncentratu
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z cukinią i papryką
Schab rozbijamy na cienkie plastry i posypujemy solą i pieprzem. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na 2 części. Cukinię myjemy, wycieramy i kroimy wzdłuż na 6 części. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy na 4 części.

Na każdy plaster mięsa kładziemy 1 część cebuli, 2 części papryki, 3 cukinii, zwijamy i obwiązujemy nitką lub spinamy wykałaczkami.

Obtaczamy w mącę i obsmażamy na rozgrzanym oleju, wkładamy do garnka z gotującą się wodą, dodajemy ziarenka pieprzu i listek laurowy 

i gotujemy do miękkości

W międzyczasie w 100 ml rozprowadzamy mąkę. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy przez chwilę razem gotujemy i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.