Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z cukinią i papryką
Schab rozbijamy na cienkie plastry i posypujemy solą i pieprzem. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na 2 części. Cukinię myjemy, wycieramy i kroimy wzdłuż na 6 części. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy na 4 części.
Na każdy plaster mięsa kładziemy 1 część cebuli, 2 części papryki, 3 cukinii, zwijamy i obwiązujemy nitką lub spinamy wykałaczkami.
Obtaczamy w mącę i obsmażamy na rozgrzanym oleju, wkładamy do garnka z gotującą się wodą, dodajemy ziarenka pieprzu i listek laurowy
i gotujemy do miękkości
W międzyczasie w 100 ml rozprowadzamy mąkę. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy przez chwilę razem gotujemy i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Na każdy plaster mięsa kładziemy 1 część cebuli, 2 części papryki, 3 cukinii, zwijamy i obwiązujemy nitką lub spinamy wykałaczkami.
Obtaczamy w mącę i obsmażamy na rozgrzanym oleju, wkładamy do garnka z gotującą się wodą, dodajemy ziarenka pieprzu i listek laurowy
i gotujemy do miękkości
W międzyczasie w 100 ml rozprowadzamy mąkę. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy przez chwilę razem gotujemy i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.