Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem kwaszonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem kwaszonym są doskonałym pomysłem na pyszny obiad - wystarczy dodać ziemniaki i surówkę.

Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem kwaszonym

Składniki:

Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem kwaszonym

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 łyżki mąki
  • 1 kostka pieczeniowa
  • 1 ogórek kwaszony

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z boczkiem i ogórkiem kwaszonym
Umyte mięso rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Ogórki i boczek pokroić w słupki, ułożyć po trochu na plastrach mięsa.

Zwinąć roladki, spiąć je wykałaczkami, aby się nie rozpadły. Obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, podlać wodą i dusić pod przykryciem.

Dodać kostkę pieczeniową. Kiedy mięso będzie miękkie sos doprawić do smaku i zagęścić.  

Tagi:

schab