Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z fetą i ogórkiem ziel.
Farsz:
Por umyć,osuszyć i pokroić w małą kosteczką,przełożyć do miski. Miętę oskubać z gałązek i opłukać pod woda. Osuszyć i drobniutko i dodać do pora. Ogórki umyć,osuszyć i obrać. Następnie przekroić na pół i wydrążyć nasiona,odrzucić je. Resztę ogórka pokroić w malutką kostkę i dodać do miski. Ser zetrzeć na drobnych oczkach,obrany czosnek także. Doprawić pieprzem ( sól jest zbędna ponieważ feta jest dosyć słona). Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek Dobrze wymieszać składniki farszu i odłożyć na kwadrans do lodówki.
Roladki:
W między czasie mięso umyć,osuszyć i oprószyć z obu stron sola i pieprzem. Na każdym płacie rozsmarować połowę farszu i zwinąć płat w roladkę. Dla pewności spiąć wykałaczkami.
Patelnię grillową za pomocą ręcznika papierowego posmarować oliwą i dobrze rozgrzać. Grillować mięsko z obu stron na rumiano. Przed podaniem odsączyć chwilę na papierowym ręczniku i wyjąć wykałaczki.
Smacznego!
Por umyć,osuszyć i pokroić w małą kosteczką,przełożyć do miski. Miętę oskubać z gałązek i opłukać pod woda. Osuszyć i drobniutko i dodać do pora. Ogórki umyć,osuszyć i obrać. Następnie przekroić na pół i wydrążyć nasiona,odrzucić je. Resztę ogórka pokroić w malutką kostkę i dodać do miski. Ser zetrzeć na drobnych oczkach,obrany czosnek także. Doprawić pieprzem ( sól jest zbędna ponieważ feta jest dosyć słona). Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek Dobrze wymieszać składniki farszu i odłożyć na kwadrans do lodówki.
Roladki:
W między czasie mięso umyć,osuszyć i oprószyć z obu stron sola i pieprzem. Na każdym płacie rozsmarować połowę farszu i zwinąć płat w roladkę. Dla pewności spiąć wykałaczkami.
Patelnię grillową za pomocą ręcznika papierowego posmarować oliwą i dobrze rozgrzać. Grillować mięsko z obu stron na rumiano. Przed podaniem odsączyć chwilę na papierowym ręczniku i wyjąć wykałaczki.
Smacznego!