Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z grzybami i serem pleśniowymETAP 1:
Schab wieprzowy myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy na plastry.
Pokrojone mięso rozbijamy cienko tłuczkiem do mięsa.
Posypujemy solą i mielonym czarnym pieprzem do smaku.
ETAP 2:
Grzyby oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki , a cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i szklimy na nim pokrojoną cebulkę, w następnej kolejności dodajemy pokrojone grzyby i smażymy jeszcze chwilkę razem.
Możemy przyprawić do smaku.
ETAP 3:
Na każdym plastrze mięsa układamy po trochu farszu grzybowego, następnie po kawałku sera camembert i posiekanej natki pietruszki.
Zwijamy roladki które spinamy wykałaczkami lub szpilkami do mięsa. W rondlu rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy mięso na rumiany kolor z każdej strony.
Podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Wyjmujemy mięso a powstały sos zagęszczamy zawiesiną przygotowaną z mąki i trochę wody.