SUPERPRZEPIS

Roladki schabowe z jarmużem w kapuście

  • czarrna
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Roladki schabowe z jarmużem w kapuście

Takie danie przygotowała na świąteczny obiad moja ciocia, bardzo nam posmakowało, więc przygotowałam je sama na niedzielny obiad :)

Składniki:

Roladki schabowe z jarmużem w kapuście

 

  • 8 kotletów schabowych
  • 8 liści kapusty włoskiej
  • 10 dkg sera żółtego
  • 2-3 większe liście jarmużu
  • ostra pasta ajwar
  • sól
  • włoszczyzna

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z jarmużem w kapuście

ETAP 1:

Roladki schabowe z jarmużem w kapuście
Z liści kapusty, schabu, sera, jarmużu i marchewki zwijamy roladki

Z włoszczyzny ugotować bulion, sparzyć w nim liście jarmużu oraz liście kapusty, z których najpierw wycinamy najgrubszy nerw.

Na liściu kapusty układamy kotleta, na to pasek sera, posiekany jarmuż i paski marchewki ugotowanej w bulionie. Zwijamy roladki.

ETAP 2:

Roladki schabowe z jarmużem w kapuście
Roladki układamy ściśle w garnku, zalewamy bulionem i dokładamy warzywa, które się w nim gotowały.

Roladki gotujemy w bulionie na niewielkim ogniu, pod przykryciem, około godziny.