agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Roladki schabowe z serem i masłem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszne roladki schabowe z rozpływającym się nadzieniem.

Roladki schabowe z serem i masłem czosnkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe z serem i masłem czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z serem i masłem czosnkowym
Masła nie zrobiłam sama, ale kupiłam gotowe, jeżeli mamy więcej czasu - to domowe będzie zawsze najlepsze:) Mięso umyć, osuszyć. Dobrze rozbić tłuczkiem, obsypać delikatnie z obu stron solą i pieprzem. Z jednej strony posmarować masłem czosnkowym. Na jednym z końców układać kawałki sera. Mięso zawijać i spinać wykałaczką. Obtaczać w jajku a następnie bułce tartej. Obsmażać na średnim ogniu na zloty kolor- z każdej strony. Podałam z pure z zmieników i śmietany oraz sałatką coleslaw. Smacznego:)
Roladki schabowe z serem i masłem czosnkowym
schab dobrze rozbić obsypać solą i pieprzem i posmarowac masłem
Roladki schabowe z serem i masłem czosnkowym
na jednym z końców układać kawałki sera żółtego
Roladki schabowe z serem i masłem czosnkowym
mięso zwijać w roladkę i spinać wykałaczkami