Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z maślakami i ryżemPrzygotowanie farszu
![Roladki schabowe z maślakami i ryżem Roladki schabowe z maślakami i ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-schabowe-z-maslakami-i-ryzem-450814.jpg)
Na patelni roztopić masło klarowane. Wrzucić oczyszczone, pokrojone w kostkę grzyby. Smażyć 5 minut od czasu do czasu mieszając (aż z grzybów odparuje woda).
Dodać marchew startą na tarce o grubych oczkach oraz ryż. Dodać curry, paprykę ostrą, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, podsmażyć jeszcze chwilę, ostudzić.
Rozbijanie plastrów schabu
![Roladki schabowe z maślakami i ryżem Roladki schabowe z maślakami i ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-schabowe-z-maslakami-i-ryzem-450815.jpg)
Schab cienko rozbić przez folię, z każdej strony natrzeć pieprzem i solą.
Faszerowanie roladek
![Roladki schabowe z maślakami i ryżem Roladki schabowe z maślakami i ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-schabowe-z-maslakami-i-ryzem-450816.jpg)
Na każdy schab ułożyć obfitą ilość farszu, tak żeby pokrył cały plaster.
Roladki przed upieczeniem
![Roladki schabowe z maślakami i ryżem Roladki schabowe z maślakami i ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-schabowe-z-maslakami-i-ryzem-450817.jpg)
Zawinąć roladki. Układać w naczyniu żaroodpornym. Na roladki układać po kawałku masła.
Piec przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.