Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Roladki schabowe z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki ze schabu nadziane świeżą pietruszką, cebulą i czerwoną papryką.

Roladki schabowe z pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z pietruszką

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 garść natki pietruszki
  • 4 długie paski czerwonej papryki
  • 1 średnia cebula
  • 3-4 łyżeczki przyprawy do mięs
  • olej do smażenia
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z pietruszką
Plastry schabu wieprzowego rozbić cienko tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa posmarować musztardą. Natkę pietruszki posiekać, posypać nią każdy kawałek mięsa. Obraną cebulę pokroić w grube piórka. Na każdym plastrze schabu ułożyć po trochu cebuli i po jednym pasku (ok. 1 cm grubości) papryki. Zwinąć ścisłe roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs. Roladki zrumienić z każdej strony, zalać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości (ok. 30-40 minut).
Roladki schabowe z pietruszką
Plaster schabu cienko rozbity oprószony solą i pieprzem.
Roladki schabowe z pietruszką
Rozbity plaster schabu posmarowany musztardą i posypany natką pietruszki.
Roladki schabowe z pietruszką
Pokrojona w piórka cebula i pasek papryki ułożone na mięsie.
Roladki schabowe z pietruszką
Zrumienione na oleju roladki podlane wodą.