Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z warzywami
Marchewkę obieramy scieramy natarce,cebulę kroimy w kostkę ,natkę siekamy.Na patelni rozgrzewamy olej dajemy marchewkę i cebulę podlewamy małą iloscią bulionu lub wodą.Mieszamy dodajemy smietanę dusimyaby odparować płyn.Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy posiekaną natkę,studzimy. Kotlety rozbijamy.Na desce kładziemy plasterki szynki szwarcwaldzkiej na to kotlet schabowy,posypujemy solą i pieprzem ale tylko tą jedną stronę,Na miesię rozkładamy zimny farsz zwijamy w roladkę.Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.Roladki najlepiejzrobić trochę wczesniej i każdą oddzielnie zawinąć ciasno w woreczek foliowy i schłodzić w lodówce.Schłodzone rozwijamy i smazymy na złoty kolor ze wszystkich stron..POLECAM ! ! !
edytaha
gusia1000