marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Roladki wieprzowe z nadzieniem szałwiowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia dania

Roladki wieprzowe z nadzieniem szałwiowy

Składniki:

Roladki wieprzowe z nadzieniem szałwiowy

 

  • 4 cienkie sznycle wieprzowe
  • świeżo mielony pieprz
  • 4 plasterki gotowanej szynki
  • 4 cienkie plasterki ementalera
  • 12 małych listków szałwii
  • 2 łyżki oleju sezamowego

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z nadzieniem szałwiowy
Rozpoczynamy od rozbicia sznycla jak najcieniej i mocno popieprzyć. Na każdym sznyclu należy ułożyć po plasterku szynki, sera i po trzy listki szałwii. Następnie mięso zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki posmarować olejem i grillować przez 10 min, co jakiś czas obracając. Następnie ruszt podnieść i grilować mięso przez kolejne 5-10 min. Gotowe sznycle można położyć na talerzu i udekorować listkiem mięty. Mam nadzieje, że pomysł na takie danie wam się podoba i pokusicie się na niego przyrządzenie. Smacznego

Tagi:

szynka