agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Roladki wieprzowe z niespodzianką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wieprzowe roladki z dodatkiem ogórka, cebuli

Roladki wieprzowe z niespodzianką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki wieprzowe z niespodzianką

 

  • mięso wieprzowe 1 kg
  • ogórek kiszony 3 szt
  • cebula 1 szt
  • szynka wędzona 15 dkg
  • czosnek 2 ząbki
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 0,5 łyżeczki
  • olej 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z niespodzianką
Przygotować niezbędne składniki na roladki. Mięso wieprzowe umyć bardzo pod bieżącą wodą, osuszyć, usunąć części niejadalne, nadmiar tłuszczu, zrosty i pokroić w grubsze plastry, delikatnie rozbić wkładając mięso w woreczek foliowy. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i natrzeć nim mięso, następnie oprószyć solą i pieprzem i ziołami prowansalskimi. Szynkę pokroić w grubsze plastry, ogórek w paseczki, cebulę w grubsze plastry, następnie na rozbity płat mięsa wieprzowego nałożyć plaster szynki, położyć ogórek i cebulę, ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką lub specjalnymi do tego celu przeznaczonymi drucikami. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano, podlać niewielka ilością wody. Porcjować z ziemniakami, surówkami, sosami.
Roladki wieprzowe z niespodzianką
c
Roladki wieprzowe z niespodzianką
Podczas obróbki cieplnej- w całej okazałości