Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Roladki wieprzowe z suszonymi owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczne i efektowne roladki na świąteczny obiad.

Roladki wieprzowe z suszonymi owocami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wieprzowe z suszonymi owocami

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z suszonymi owocami
Umyte mięso osuszyć, przekroić na 2 kawałki, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć solą, pieprzem i mieloną gałką muszkatołową. Zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie na płaty mięsa ułożyć suszone owoce i ciasno zwinąć w rulony. Spiąć wykałaczkami i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Rumiane roladki przełożyć do rondla, wlać 1 szklankę gorącej wody z rozpuszczoną kostką bulionową. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 15- 20 minut. Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.
Roladki wieprzowe z suszonymi owocami
Umyte mięso zbić tłuczkiem i natrzeć przyprawami
Roladki wieprzowe z suszonymi owocami
Na płaty mięsa ułożyć suszone śliwki i morele
Roladki wieprzowe z suszonymi owocami
Mięso z owocami dokładnie i ciasno zwinąć w rulon
Roladki wieprzowe z suszonymi owocami
Spiąć wykałaczkami i zrumienić na rozgrzanym oleju

Tagi:

śliwki