goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Roladki wieprzowe z szynką i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Roladki podajemy z ziemniaczkami i surówką

Roladki wieprzowe z szynką i serem

Składniki:

Roladki wieprzowe z szynką i serem

 

  • schab 6 porcji
  • szynka gotowana 6 plasterków
  • ser żółty 6 plasterków
  • ogórek kiszony 2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • musztarda 2 łyżeczki
  • ketchup 3 łyżeczki
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z szynką i serem
Schab porcjujemy, płuczemy, osuszam i delikatnie rozbijamy. Musztardę mieszamy z ketchupem i powstałym sosem smarujemy każdy plaster mięsa. Następnie układamy na nim po plasterku sera żółtego, szynki oraz po ćwiartce ogórka i piórku cebuli. Roladki rolujemy, spinamy wykałaczką i obsmażamy na oleju. Roladki można także zapiec w piekarniku.