Roladki wieprzowe zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

chrupiące roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe zapiekane

Składniki:

Roladki wieprzowe zapiekane

 

  • Składniki:
  • 60 dag schabu bez kości
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • natka pietruszki
  • pół czerwonej papryki
  • 15 dag startego żółtego sera
  • olej
  • szklanka bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe zapiekane
Przygotowanie:
Mięso pokroić na 4 plastry.Rozbić,natrzeć solą i pieprzem.Warzywa pokrojone w kostkę wymieszać z żółtym serem i posiekaną natką.Tak przygotowany farsz podzielić na 4 części i nałożyć na plastry mięsa.Ciasno zwinąć schab i smażyć do zarumienienia.Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego.Piec w rozgrzanym do 180s.c piekarniku przez około godzinę,podlewając bulionem.