goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Roladki wołowe 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z ogórkami kiszonymi, papryką, kapustą ... każdy farsz jest przepyszny.

Roladki wołowe 3

Składniki:

Roladki wołowe 3

 

  • wołowina 70 dag
  • słonina 10 dag
  • olej
  • ogórek kiszony 4 sztuki
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • śmietana 3/4 szklanka
  • cebula 1 sztuka
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki 1/2 sztuka
  • ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe 3
Mięso oczyszczamy, kroimy na 6 kawałków, każdy z nich rozbijamy na niewielkie płat. Każdy kawałek mięsa nacieramy przyprawami. . Od wewnętrznej strony mięso smarujemy musztardą. Ogórki oraz słoninę kroimy w słupki. Nakładamy je na płaty mięsa i zawijamy. Związujemy nicią lub spinamy wykałaczkami. Obsmażamy roladki na tłuszczu. Wyjmujemy. Na tym samym tłuszczy podsmażamy cebulkę, podlewamy wodą, dodajemy śmietanę, przecier pomidorowy, doprawiamy całość do smaku. Do sosu przekładamy mięso i dusimy milka minut.

Tagi:

wołowina