kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Roladki z bogatym wnętrzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki schabowe z papryką, ogórkiem, kabanosem i skórka chleba są pyszna propozycja obiadową. Mięciutkie i soczyste, z bogatym wnętrzem.

 Roladki z bogatym wnętrzem

Składniki:

Roladki z bogatym wnętrzem

 

  • 5 kotletów ze schabu (400g)
  • 2 ogórki kiszone
  • pół strąka czerwonej papryki
  • skórka z chleba
  • 2-3 kabanosy
  • 500ml bulionu drobiowego
  • 2 białe cebule
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • sól, czarny pieprz, papryka w płatkach

Sposób przygotowania:

Roladki z bogatym wnętrzem
Schab myjemy, kroimy na kotlety i rozbijamy jak najcieniej. Z obu stron przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, a z jednej dodatkowo płatkami papryki. Po stronie gdzie jest papryka układamy kawałek ogórka kiszonego, czerwonej papryki, skórki z chleba i kabanosa. Zwijamy ściśle. Przesmażamy na złoto na rozgrzanym tłuszczu zawinięciem do dołu, podlewamy bulionem oraz dokładamy pokrojone drobno cebule. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Roladki podawać w towarzystwie wytworzonego sosu, kaszy i buraczków. 

Tagi:

chleb schab