Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki z grzybami w sosie czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne roladki z podgrzybkami w czosnkowym sosie

Roladki z grzybami w sosie czosnkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z grzybami w sosie czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Roladki z grzybami w sosie czosnkowym
Podgrzybki dokładnie umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni podgrzać łyżkę oleju, podsmażyć grzyby, po czym podlać je wodą, udusić, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Schab umyć, osuszyć, rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Na każdym kawału mięsa ułożyć część uduszonych podgrzybków. Zwinąć roladki i spiąć je wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć roladki z każdej strony. Roladki podlać wodą, dodać liścia laurowego i ziele angielskie, dusić do miękkości na wolnym ogniu. W międzyczasie dodać posiekany czosnek. Kiedy roladki będą miękkie sos zagęścić mąką wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.
Roladki z grzybami w sosie czosnkowym
Na rozbitym kawałku schabu układamy uduszone grzyby.
Roladki z grzybami w sosie czosnkowym
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami aby się nie rozleciały.
Roladki z grzybami w sosie czosnkowym
Roladki podlać wodą, dusić, na koniec sos zagęścić.

Tagi:

schab