Sposób przygotowania:
Roladki z grzybami w sosie czosnkowym
Podgrzybki dokładnie umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni podgrzać łyżkę oleju, podsmażyć grzyby, po czym podlać je wodą, udusić, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Schab umyć, osuszyć, rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Na każdym kawału mięsa ułożyć część uduszonych podgrzybków. Zwinąć roladki i spiąć je wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć roladki z każdej strony. Roladki podlać wodą, dodać liścia laurowego i ziele angielskie, dusić do miękkości na wolnym ogniu. W międzyczasie dodać posiekany czosnek. Kiedy roladki będą miękkie sos zagęścić mąką wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.