Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Roladki z młodym szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie roladki z młodym szpinakiem

Roladki z młodym szpinakiem

Składniki:

Roladki z młodym szpinakiem

 

  • 2 kotlety z piersi kurczaka,
  • 10-15 listków młodego szpinaku,
  • tłuszcz do smażenia,
  • 4 plasterki masła,
  • Sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki z młodym szpinakiem
Odrywamy łodyżki od szpinaku i liście dokładnie, ale delikatnie płuczemy, osączamy z wody. Kotlety z kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Umyte i osuszone liście szpinaku rozkładamy na drobiowych kotletach, zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami lub związujemy sznurkiem albo nitką. Olej rozgrzewamy i na gorący kładziemy roladki. Smażymy roladki z każdej strony na rumiano. Obie roladki kroimy na pół i na każdym kawałku kładziemy plasterek masła. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.