2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

SUPERPRZEPIS

Kolorowe roladki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Kolorowe roladki to schabowe z bogatym wnętrzem z fasolką szparagową,czerwoną papryką i serem,taki obiad na pewno nie będzie nudny!

Kolorowe roladki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe roladki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe roladki
Płaty schabu rozbijamy na cieniutkie plastry,posypujemy z każdej strony czubricą zieloną.Odstawiamy na 20 minut do lodówki. W tym czasie gotujemy w osolonym wrzątku fasolkę szparagową na półmiękko,odcedzamy zostawiamy do wystygnięcia. Por kroimy w krążki, paprykę czerwoną w paseczki,ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej. Układamy warzywa na mięsie równomiernie,posypujemy startym serem,zawijamy w roladki,panierujemy w rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem,smażymy na oleju pod przykryciem na wolnym ogniu aż będą miękkie i upieczone w środku.
Kolorowe roladki
mięso rozbijamy posypujemy czubricą zieloną
Kolorowe roladki
fasolkę szparagową obgotowujemy na pół miękko
Kolorowe roladki
układamy warzywa na mięsie równomiernie...
Kolorowe roladki
Panierujemy w jajku i bułce wymieszanej z sezamem smażymy