femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Roladki z brokułem i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne roladki z brokułem i papryką gotowane na parze, podane z ryżem i zieloną fasolką szparagową. Pyszności!

Roladki z brokułem i papryką

Składniki:

Roladki z brokułem i papryką

 

  • 1 podwójna pierś kurczaka lub 4 plastry schabu bez kości
  • przyprawa uniwersalna
  • słodka papryka
  • zioła prowansalskie
  • 5 różyczek mrożonego brokuła
  • garść mrożonej czerwonej papryki
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżka masła
  • 1 kostka rosołowa lub 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej

 

Sposób przygotowania:

Roladki z brokułem i papryką

etap 1

Roladki z brokułem i papryką

Zamrożoną paprykę i brokuła pozostaw do rozmrożenia.
Cebulę drobno posiekaj.

etap 2

Roladki z brokułem i papryką
Całość dopraw do smaku i podsmażaj na małym ogniu.

Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż na złoty kolor cebulkę, a następnie dodaj rozmrożone warzywa pokrojone w kostkę. Całość podsmażaj na małym ogniu, dopraw do smaku pieprzem i ziołami prowansalskimi.

etap 3

Roladki z brokułem i papryką
Mięso pokrój, rozbij i posyp ulubionymi przyprawami.

Mięso pokrój na plastry, rozbij i dopraw słodką papryką i przyprawą uniwersalną.

etap 4

Roladki z brokułem i papryką
Zawinięte roladki układaj w garnku do gotowania na parze.

Na przyprawione mięso nakładaj farsz brokułowo - paprykowy i zawijaj roladki.
Układaj w garnku do gotowania na parze.

etap 5

Roladki z brokułem i papryką
Roladki gotuj na parze przez około 15 minut. Podawaj z ryżem i fasolką szparagową.

Roladki gotuj przez około 15 minut. Podawaj z białym ryżem i zieloną fasolką szparagową.