dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Roladki drobiowe z brokułem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Delikatne roladki z mięsa drobiowego nadziewane brokułem i serem. Smaczny i prosty w przygotowaniu obiad.

Roladki drobiowe z brokułem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z brokułem

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z brokułem
Brokuła płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Dzielimy na mniejsze różyczki. Mięso płuczemy i oczyszczamy. Kroimy w cienkie plasterki i nacieramy solą i pieprzem. na każdym plasterku układamy kawałek sera i różyczkę brokuła. Zwijamy ciasno w roladkę. Następnie panierujemy w mącę, jajku i bułce tartej doprawionej solą i pieprzem. Obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Roladki zapiekamy ok 10 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego! 
Roladki drobiowe z brokułem
Brokuły obgotowujemy w osolonej wodzie.
Roladki drobiowe z brokułem
Na filecie układamy serek oraz różyczkę brokuła.
Roladki drobiowe z brokułem
Mięso ciasno zwijamy w roladkę i panierujemy.
Roladki drobiowe z brokułem
Roladki obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.