Sposób przygotowania:
Roladki z Brokułem i Fetą
Piersi myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozbijamy na cieniutko przez folię żeby nie podziurawić. Posypujemy solą,pieprzem,czosnkiem i przyprawą do kurczaka i do lodówki. Brokuła rozrywamy na różyczki i gotujemy go w osolonej wodzie ok.10 minutek. Przecedzamy na durszlak żeby sie odsączył.Czosnek obieramy i drobno siekamy. Teraz tak: Odsączonego brokuła i czosnek wkładamy do garnka i traktujemy go tłuczkiem do ziemniaków. Po czym przekładamy do małego rondelka,dodajemy pokruszony plaster fety,łyżkę śmietany i wstawiamy na malutki gaz i dusimy do momentu aż sie nam ser roztopi (ciągle mieszając) Odstawiamy do wystygnięcia. Z lodówki wyjmujemy nasze płaty mięska wykładamy na każdy porcję masy brokułowej porządnie zawijamy (mozna sobie pomóc wykałaczką-ja nie potrzebowałam) obsypujemy papryką w proszku żeby potem miały ładny kolorek,i wkładamy do lodówki na pół godziny żeby nam się ładnie zastygły tzn. uleżały. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolorek (Uwaga! malutkim gazie zeby w środku doszły do siebie ) i gotowe . . .Podajemy z czym kto lubi,ja podałam z frytkami i sałatka z pomidorków koktajlowych :-) SMACZNEGO . . . . .
Luśka
Sarenka
evita0007
Lady Marmolada
luna
gusia1000